NEUTRAAL

biobased - energie-neutraal - klimaat-neutraal - water-neutraal

Energie-neutraal

De woningen zijn ontworpen met een buitengewoon goede isolatie van de buitenschil. Goed geïsoleerde wanden, daken, vloeren, ramen en deuren. Als een warme jas rondom. Om oververhitting te voorkomen worden groene buitenzonweringen als koeling gebruikt. Voor verwarming wordt een lucht-waterwarmtepomp gebruikt. De ventilatielucht wordt door een aardwarmtewisselaar voorverwarmt of gekoeld.


BENG milieu-score

Bio based

Alle woningen zijn gebouwd met een houten draagconstructie en een houten gevelbekleding. Samen met de groene daken, de gevelbegroeiing en de ook houten binnenafwerking zijn de woningen volledig op de natuur gebaseerd en ecologisch verantwoord.MPG milieu-score

Water-neutraal - alle inkomende regenwater wordt  binnen het project opgeslagen of lokaal geïnfiltreerd.

Geniet van de luxe van in eigen huis en op eigen terrein behouden, infiltreren en hergebruiken van regenwater. De komende jaren zullen veel, door klimaatverandering veroorzaakt, watergerelateerde problemen met zich meebrengen. Door op eigen kavel deze problemen op te lossen zal ook in de toekomst en luxe positie voor de bewoners van het pand brengen.


Klimaat-neutraal - gevel- en dakbegroeiing neemt samen met de groen in de tuin broeikasgassen uit de lucht op, isoleert en koelt. Het is de meest luxe buitenzonwering en koeling, die gebruikt in plaats van de electriciteitsnet, de eigen zonnecellen. Deze, gedurende het proces van photosyntesis, absorberen de zonneenergie en verwijderen de warmte uit de omringende lucht. Door begroeiing op en om het huis wordt een zeer gezonde leefomgeving gecreeërd.

wil je meer weten over de luxe van ecologisch bouwen? bel ons: 0630599960